Izvor: B92, 15.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvući pouke iz ubistva Stambolića

Beograd -- Brat Ivana Stambolića i mnogi njegovi prijatelji i partijske kolege pozvali su javnost da se pozabavi uzrocima njegovog ubistva.

Vukašin Stambolić je na okruglom stolu povodom knjige dnevničkih beleški dugogodišnjeg Stambolićevog prijatelja Miloja Popovića rekao da treba izvući pouku iz iskustva. U knjizi su zabeleženi događaji iz perioda pre i posle 8. sednice Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije, koja je označila razlaz Stambolića i Slobodana Miloševića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Publicista Slavoljub Đukić, dugogodišnji hroničar života Miloševića i njegove supruge Mire Marković, nazvao je Miloševića i njegovu suprugu klasičnim ubicama i optužio ih za smrt Stambolića.

Istoričar Latinka Perović ocenila je da je javnost u Srbiji još veoma daleko od razumevanja događaja u modernoj istoriji Srbije, a stavljanje "slučaja Stambolić" u istorijski kontekst ocenila je neophodnim da se slični zločini ne bi ponovili.

Jedan od Stambolićevih prijatelja i urednik "Politike" Radmilo Kljajić ocenio je da jezik koji je Milošević ustanovio posle 8. sednice ponovo prisutan na domaćoj političkoj sceni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.