Izrael: pogrešni raketni napad bio opravdan

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2013, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael: pogrešni raketni napad bio opravdan

15.04.2013. -

Izraelski generalštab je jasno saopštio da neće biti nikakvih optužnica zbog pogibije 12 Palestinaca u vazdušnom napadu na Gazu u novembru prošle godine.

U izveštaju o rezultatima unutrašnje istrage, priznaje se da su izraelski piloti ispalili projektil na pogrešnu kuću. Međutim, u dokumentu se kaže da je vazdušni napad bio opravdan, jer je bio usmeren protiv Jahja Rabija, komandanta raketnih snaga Hamasa.

Nakon što je raketa pogodila trospratnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << kuću, u kojoj se nalazila porodica od 10 članova i dva suseda, zgrada se srušila. Svi ukućani su poginuli. Jahja Rabija nije povređen.

Izvor: Glas Rusije, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.