Izvor: B92, 05.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmene zakona o penziji

Beograd -- Ministar za rad i socijalna pitanja kaže da će Vlada o izmenama zakona o penzijsko invalidskom osiguranju raspravljati u četvrtak.

Predlog zakona o penzionom i invalidskom osiguranju u četvrtak će biti pred Vladom, iako su predstavnici sindikata na sednici Socijalno-ekonomskog saveta imali primedbe i zatražili odlaganje usvajanja zakona za jesen. Posle sednice Saveta izvesno je da će, u javnosti osporavani, zakon o penzijama biti usvojen tokom jula, ali je neizvesno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dalje funkcionisanje Saveta i njegov smisao.

I pored mnogih primedbi, ali i nekih konkretnih predloga na nacrt zakona o penzijama, ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Slobodan Lalović odbio je da da šansu socijalnom dijalogu. Na brzom donošenju zakona, osim ministra Lalovića, insistirali su i poslodavci. S druge strane, predstavnici sindikata tražili su od ministra da taj savet formira radnu grupu koja bi u "vrlo kratkom roku" uradila novi nacrt zakona o penzijsko invalidskom osiguranju.

"Naravno da nemam nameru da povlačim zakon i naravno da će biti u Skupštini. Ovo je suviše ozbiljna stvar za sitno političarenje", rekao je Lalović.

Iako je odbio da se o zakonu još raspravlja u Socijalno-ekonomskom savetu, ministar Lalović rekao je da će zahtev za odlaganjem preneti članovima Vlade u četvrtak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.