Izložba radova na papiru Vere Zarić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2015, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba radova na papiru Vere Zarić

U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića sutra će u 19 časova likovni kritičar Sava Stepanov otvoriti izložbu "Stvaranje na papiru: izbor radova Vere Zarić".

Milan Solarov u svom uvodnom tekstu u katalogu kaže da je ta izložba u znaku trojake simbolike svoje pojave - trenutka, mesta i izbora likovnih radova iz opusa slikarke Vere Zarić.

Prvim se priziva višedecenijska aktivnost slikarke, sa iskrama potrebe pronicanja poetičkih amplituda njene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osobenosti, drugim se eksplicira ekskluzivnost izložbe kao događaja u kulturi, trećim se apostrofira osobenost slikarskog opusa - "iznad svega nagoveštava reč više o razumevanju umetničkih preokupacija autorke Vere Zarić", navodi Solarov.

Vera Zarić je diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu (1971), u klasi profesorke Ljubice Sokić. Postdiplomske studije završila je na istoj akademiji (1973), u klasi profesora Zorana Petrovića.

Bila je zaposlena kao likovni pedagog u Ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" i u Gimnaziji "Isidora Sekulić" u Novom Sadu. Izražava se u različitim likovnim tehnikama: crtež, grafika, akvarel, pastel, kolaž, ulje, tapiserija, drvorezbareno i slikano drvo.

Član je ULUS-a, ULUV-a i Novosadskog likovnog kruga. Njena dela su zastupljena u zbirkama mnogih muzeja, galerija i privatnih kolekcija kod nas i u svetu.

Dobitnik je 12 priznanja i nagrada za svoje stvaralaštvo, a svoja dela izlagala je na oko 40 samostalnih i mnogobrojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Izložba će trajati do 8. maja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.