Izbor gradonačelnika glavnog grada tek sredinom avgusta

Izvor: Blic, 28.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbor gradonačelnika glavnog grada tek sredinom avgusta

Nova sednica Skupštine grada Beograda, na kojoj će biti izabran gradonačelnik, njegov zamenik i 13 članova Gradskog veća, biće održana između 14. i 18. avgusta, saznaje „Blic". Datum još nije preciziran, ali koji god bude bio, to će biti samo nekoliko dana pre isteka zakonskog roka za izbor izvršnih organa, koji ističe 22. avgusta.

Prema rečima izvora „Blica" iz koalicije „Za evropski Beograd", odbornici ove liste dobili su „odobrenje" da do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 14. avgusta mogu da idu van Beograda.

- Ovoliko vremena ostavljeno je i zbog odmora, ali i zbog pregovora koji bi do tada trebalo da budu kompletirani. Pored načelnog dogovora koji već postoji, preciziraće se sve do tančina. To se odnosi i na pregovore oko preduzeća i sekretarijata, oko čega se uveliko razgovara, ali i oko mesta u upravnim odborima - kaže izvor „Blica".

Izbor izvršne vlasti, odnosno gradonačelnika i Gradskog veća, trebalo je da bude održan juče na sednici Skupštine grada, koja je odložena jer nije bilo kvoruma. Da će tako i biti, još pre četiri dana najavio je predsednik Skupštine grada Beograda Branislav Belić, posle konsultacija sa šefovima odborničkih grupa DS, G17 plus, SPS i LDP u gradskom parlamentu.

- Sednica nije održana jer nisu došli odbornici liste „Za evropski Beograd", koalicije SPS-PUPS-JS i LDP. Njihovi predstavnici su me o tome obavestili, a razlog su dešavanja na ulicama Beograda u poslednjih nekoliko dana za koja niko ne želi da se prenesu i u gradski parlament. Novu sednicu ću naknadno zakazati - rekao je Belić.

Jučerašnjoj sednici prisustvovali su samo odbornici SRS, kao i nekoliko odbornika koalicije DSS-NS.

Odbornici iz redova radikala i DSS nazvali su odlaganje sednice skandalom i tvrde da ono pokazuje da liste „Za evropski Beograd", koalicije oko SPS i LDP nemaju većinu i ne mogu da se dogovore oko formiranja vlasti i podele funkcija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NIŠ SUTRA DOBIJA GRADONAČELNIKA

Izvor: Kurir, 28.Jul.2008

NIŠ, 28. jul 2008. (FoNet) - Gradonačelnik Niša i njegov zamenik biće izabrani u utorak na zasedanju Skupštine grada Niša, jer odborničke grupe nisu postigle dogovor da se večeras održi vanredna sednica na kojoj je trebalo da za gradonačelnika Niša bude izabran lider Demokratske stranke (DS)...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.