Ivanović: Pretnje Redžepija ne treba precenjivati

Izvor: S media, 12.Jul.2010, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Pretnje Redžepija ne treba precenjivati



Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da pretnje kosovskog ministra policije Bajrama Redžepija ne treba zanemariti, ali da misli da ih ne treba ni precenjivati.


"Redžepi je poznat po euforičnim izjavama namenjenim domaćem javnom mnjenju. Ljudi ovde pitaju da li je Redžepi ozbiljan kada pominje upućivanje specijalaca. Mislim da

određene mere predostrožnosti treba preduzeti", rekao je Oliver Ivanović >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u intervjuu Politici.

Ivanović napominje da Bošnjačku mahalu "moramo držati na oku, jer svi problemi polaze odatle".

"Opreznosti nikad dosta. Voleo bih da se u tom delu grada koncentrišu KFOR i Euleks policija, kako bi se ponovo vratio mir", rekao je Ivanović.

On je napomenuo da Ministarstvo za Kosovo i Metohiju nije zadovoljno reakcijom međunarodne uprave i međunarodne zajednice.

Prema objašnjenju Ivanovića, "Eulesk deluje sporo" i ima ima ozbiljne probleme da opstane ovakav, kakav jeste.

Ovo je bio prvi ozbiljan test koji nisu položili. Kad tome dodamo da se probleme oko etnički motivisanih zločina još ne rešavaju, da su samo dotakli problem korupcije i

organizovanog kriminala i stali, zaključak je da se međunarodno prisustvo, koje je neophodno, mora ozbiljno reorganizovati, smatra Ivanović.

On je ponovio da je KFOR jedina respektabilna snaga na Kosovu i da Euleks nije uspeo da se nametne i ulije poverenje.

"Insistiram na tome da se KFOR pozicionira. Njegovo prisustvo mora biti apsolutno vidljivo. Da je punkt KFOR postojao na mestu gde su ranije postavljali transportere,

bombaški napad, ubistvo Mesuda Džekovića i ranjavanje civila ne bi se dogodili", ocenio je Ivanović.

Redžepi je ponovo poručio da će učiniti sve da uspostavi vladavinu zakona na severu Kosova.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Redžepi: Neka Tadić gleda svoja posla

Izborićemo se za nove pregovore o Kosovu

Kosovski pasoš sve traženiji među Srbima

EU nas neće uslovljavati Kosovom

Tadić: Redžepi preti ratom

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.