Izvor: B92, 04.Sep.2009, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Potrebne sveže ideje

Beograd -- Državni sekretar Oliver Ivanović kaže da su Srbiji na Kosovu potrebni mladi ljudi sa svežim idejama, jer "Srbija nikada nije imala političku elitu u pokrajini".

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović je, na prijemu oko 30 polaznika Političke akademije mladih sa Kosova i Metohije, kazao da je njihovo obrazovanje značajno, jer će "odluka Vlade o nekom problemu biti dobra samo ukoliko informacije koje dobije sa terena budu tačne".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je ocenio "da sa Kosova i Metohije, po pravilu, dolaze partijski obojene informacije, koje su u skladu sa nečijim pojedinačnim interesima", a da se "predstavnici političkih partija ne ističu inicijativama, već uglavnom slede komande iz centrale".

Srbi ne izlaze na kosovske izbore

Srbi neće izaći na predstojeće izbore na Kosovu i Metohiji i dobro je što su sa tim stavom i predsednik i vlada izašli dovoljno rano, rekao je Ivanović.

On je precizirao da niko neće sprečavati one koji žele da učestvuju na izborima da to i učine, ali je ocenio da će oni imati problematičan legitimitet.

Ivanović je, takođe, rekao da je Vlada Srbije donosila i donosi ključne odluke u vezi sa Kosovom, jer "Srbi na Kosovu nikad neće biti sposobni da sami čine, jer su, po pravilu, informacije kojima su raspolagali bile partijski obojene ili u skladu sa nekim pojediničnim interesima".

Državni sekretar je rekao da sumnja da će se u ovoj godini mnogi Srbi vratiti na svoja ognjišta, podsetivši da je Ministarstvo sa UNHCR-om evidentiralo više od 1.200 porodica koje su pokazale spremnost i volju da se vrate na Kosovo.

Političku akademiju na Kosovu i Metohiji pohađaju mladi iz svih krajeva Kosova, različitih političkih opcija, a u Beogradu je organizovan drugi deo tog programa.

Sa delegacijom polaznika ovog programa danas se sastala i predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović: Kosovu treba nova mlada politička elita

Izvor: Blic, 04.Sep.2009

Državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenio je da je nepohodno da se u Pokrajini formira nova grupa mladih političara.....Tokom prijema polaznika Političke akademije mladih sa Kosova i Metohije Ivanović je ocenio da je značaj njihovog obrazovanja veoma veliki baš...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.