Ivanović: Poseban lanac komandovanja za kosovske Srbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Poseban lanac komandovanja za kosovske Srbe

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović rekao je danas, povodom poziva Srbima da se vrate u Policiju Kosova, da vlasti u Beogradu insistiraju da se Srbima omogući da budu u posebnom komandnom lancu policije.

Ivanović je za B92 kazao da je to veoma važno zbog toga što tada "ne bi bili sastavni deo institucija koje su proglasile nezavisnost".

Prema njegovim rečima, bezbednost u izolovanim srpskim sredinama na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u velikoj meri zavisi od toga da li će biti Srba u kosovskoj policiji.

"Veoma je jasno da bezbednost u izolovanim sredinama zavisi u velikoj meri i od toga hoće li Srba biti u kosovskoj policiji. Ali, taj povratak ne sme da se dogodi haotično, ni spontano", rekao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, važno je da Euleks omogući da eventualna integracija Srba u Policiju Kosova ne podrazumeva integraciju u institucije nezavisnog Kosova.

Policajcima srpske nacionalnosti dat je rok do 15. maja da se vrate na posao i tako nastave da primaju platu.

Policajci srpske nacionalnosti na Kosovu, koji od proglašenja nezavisnosti 17. februara prošle godine ne dolaze na posao, od petka neće dobijati plate jer im je određena neplaćena suspenzija.

Oko 300 policajaca Srba do sada je, i pored suspenzije, primalo plate.

Policija Kosova dala im je rok da se u službu vrate do 30. juna i saopštila da će u suprotnom biti otpušteni, a u policiju primljeni novi policajce srpske nacionalnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.