Ivanović: Od presudnog značaja prisustvo Kfora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Od presudnog značaja prisustvo Kfora

KOSOVSKA MITROVICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenio je danas u izjavi Tanjugu da je "od presudnog značaja prisustvo Kfora, kako bi se izbegle incidentne situacije slične onima prethodnih dana u severnom delu Kosovske Mitrovice".

Ivanović je rekao da "Kfor mora imati vidljivo prisustvo u onim delovima na Kosovu koji predstavljaju potencijalna žarišta" jer, kako je objasnio, to deluje "preventivno i upozravajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na sve koji imaju oružje".

U Kosovskoj Mitrovici postoji mnogo više oružja nego što treba i u tom pravcu svi moramo delovati preventivno, dakle Kfor, policija, ali u prvom redu i roditelji, dodao je Ivanović.

Napominjući da od 17. februara prošle godine na Kosovu "postoji bezbednosni vakuum", on je kazao da se "po tom pitanju moraju pokrenuti stvari sa mrtve tačke" i izrazio bojazan da niz incidenata prethodnih dana predstavlja "najavu za proleće".

"U ovom trenutku je jako bitno da sacuvamo mir i stabilnost i da narod ne naseda na provokacije. Pre svega treba izbegavati opasna mesta. Svi imaju deo odgovornosti i krivice", rekao je Ivanović.

Državni sekretar je dodao da misli da je "i Vlada Srbije zakasnila sa nekim kadrovskim promenama", jer kako je naveo, ubeđen je da bi se "možda i predupredile neke stvari koje su se dogodile".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.