Ivanović: Izlazak Srba na izbore zabrinjavajući

Izvor: Politika, 13.Dec.2010, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Izlazak Srba na izbore zabrinjavajući

BEOGRAD – Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da je zabrinjavajuće što su Srbi izašli na vanredne parlamentarne izbore na Kosovu, jer to znači da Vlada Srbije gubi komunikaciju sa kosovskim Srbima.

„Mi kao ministarstvo i cela Vlada moramo imati komunikaciju sa svim opcijama Srba, bez obzira da li predstavljaju opozicione stranke ili stranke na vlasti, pa i one koje su se potpuno oglušile o stav Vlade Srbije”, rekao je Ivanović gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u vestima televizije B92.

On je naveo da su Srbi južno od Ibra „kalkulisali” jer su procenili da neće imati nikakvih sankcija ukoliko budu učestvovali na izborima a da istovremeno mogu imati neke povlastice ako budu glasali.

Ivanović je rekao da je takvu situaciju mogla da spreči jasnija poruka Vlade Srbije kosovskim Srbima.

„Srbi izađite, mi ćemo vas podržati, ili Srbi nemojte izlaziti to je štetno za vas. Te dve poruke su jasne i za takav nivo političke svesti kakav je na Kosovu bile bi jedine prave poruke”, rekao je Ivanović.

Ivanović je kazao da ne veruje da će posle formiranja nove vlade Kosova biti promena u pristupu Prištine pregovorima sa Beogradom.

„Mislim da tu neće biti nekih iznenađenja, to je manje-više sličan sastav Vlade i mislim da je jako dobro što nisu samostalni u formiranju političke platforme; mislim da će uticaj na njih imati i Evropska unija i SAD”, naglasio je Ivanović.

Beta

objavljeno: 13.12.2010.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izlazak Srba na izbore zabrinjavajući

Izvor: S media, 13.Dec.2010

Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas da je zabrinjavajuće što su Srbi izašli na vanredne parlamentarne izbore na Kosovu, jer to znači da Vlada Srbije gubi komunikaciju sa kosovskim Srbima..."Mi kao ministarstvo i cela Vlada moramo imati komunikaciju...

Nastavak na S media...

IVANOVIĆ: BEZ SLUŽBENE KOMUNIKACIJE SA SRBIMA KOJI SU GLASALI

Izvor: Kurir, 13.Dec.2010

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je u ponedeljak veče da Srbi na Kosovu i Metohiji, koji su se oglušili o odluku Vlade Srbije i izašli na izbore, ne mogu da očekuju dobru komunikaciju sa institucijama Srbije...Ivanović je za RTS ocenio da Srbi...

Nastavak na Kurir...

Ivanović: Izlazak Srba na izbore zabrinjavajuć

Izvor: EMportal, 14.Dec.2010, 10:53

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović izjavio da je zabrinjavajuće što su Srbi izašli na vanredne parlamentarne izbore na Kosovu jer to znači da Vlada Srbije gubi komunikaciju s kosovskim Srbima.

Nastavak na EMportal...

Koliko su Srbi dobili učešćem, a izgubili bojkotom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Dec.2010

Izlaznost Srba na kosovskim izborima bila je očekujuća. Učešće Srba na izborima južno od Ibra i bojkot onih sa severa predstavljaju dvostruku politiku koju Beograd ima prema Srbima koji žive na Kosovu, kažu analitičari.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.