Italijanski predsednik na inauguraciji zapretio ostavkom

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2013, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski predsednik na inauguraciji zapretio ostavkom

23.04.2013. -

Italijanski predsednik Đorđo Napolitano, koji je ponovo izabran za drugi mandat, iskoristio je svoj inauguracioni govor kako bi izrazio nezadovoljstvo trenutnom situacijom u zemlji. On je zahtevao formiranje nove vlade i hitne reforme, koje bi dovele do izlaska zemlje iz političke krize.

Govoreći neočekivano oštrim tonom, Napolitano je optužio parlament za neoprostive greške. Predsednik je rekao da će, ako se ovako nastavi, on morati da preduzme mere - naime, da podnese ostavku.

U Italiji, od februarskih parlamentarnih izbora nije formirana vlada, jer nije bio izabran većinski pobednik.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija: Konsultacije o vladi

Izvor: B92, 23.Apr.2013

Rim -- Italijanski predsednik Đorđo Napolitano počeo konsultacije o formiranju vlade kako bi se rešio dvomesečni politički zastoj nastao posle izbora u februaru...Napolitano (87) se prvo sastao s predsednikom Senata Pjetrom Grasom, a tokom dana će razgovarati sa liderima svih glavnih parlamentarnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.