Islamska zajednica: Ombudsman utvrdio propuste ministarstava

Izvor: Blic, 09.Mar.2011, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska zajednica: Ombudsman utvrdio propuste ministarstava

Zaštitnik gradjana Saša Janković utvrdio je propuste resornih ministarstava pri imenovanju veroučitelja, saopštio je danas Mešihat Islamske zajednice u Srbiji (IZ) koju predvodi muftija Muamer Zukorlić.

"Postupajući po pritužbi Mešihata, zaštitnik građana je ministarstvima vera i prosvete dao i preporuku da pravno urede postupak imenovanja i razrešenja članova Komisije za versku nastavu, kao i da Komisija pozove Islamsku zajednicu da predloži svog predstavnika radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << daljeg učešća u njenom radu", piše u

saopštenju.

Kako se dodaje, time je potvrdjeno da su ministarstva prekršila Ustav, kada su umesto 39 veroučitelja Islamske zajednice u Srbiji, za izvođenje veronauke u sandžačkim gradovima imenovani imami iz Islamske zajednice Srbije kojom rukovodi reis Adem Zilkić.

Islamska zajednica koju predvodi Zukorlić povukla je svog predstavnika iz Komisije za versku nastavu nakon odluke o imenovanju veroučitelja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.