Isključena struja Preocu, Lapljem selu i Čaglavici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isključena struja Preocu, Lapljem selu i Čaglavici

PRIŠTINA - Kosovska energetska korporacija (KEK) isključila je jutros struju srpskim selima Preoce, Laplje Selo i Čaglavica u centralnom delu Kosova.

Predsednik Mesnog odbora Lapljeg Sela Nebojša Nikolić kaže da je KEK odstupio od dogovora i da je "na svoju ruku" isključio struju.

"Dogovorili smo se da se danas u 10 časova počne sa potpisivanjem ugovora o plaćanju struje i da se struja ne isključuje. Nažalost, oni su prvo isključili struju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i tako nas doveli u bezizlaznu situaciju", rekao je Nikolić.

On je istakao da je ogorčen što predstavnici vlasti Srbije izbegavaju da pošalju jasnu poruku o tome da li potpisati ugovore sa KEK-om ili ne, što su pokazali i sinoć kada na sastanak, na kome je trebalo da se odluči o potpisivanju ugovora sa KEK-om, nisu došli načelnik okruga Goran Arsić i državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Zvonko Stević.

"Ispada da je odluka na nama običnim ljudima", kaže Nikolić.

U ova tri srpska sela nadomak Gračanice živi oko 5 000 Srba i to je prvo isključenje struje ovoj srpskoj enklavi.

Predstavnici KEK-a najavili su da će tokom dana struja biti isključena i u Gračanici i naseljima koja joj gravitiraju - Sušici, Badovcu i Kišnici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.