Izvor: B92, 01.Okt.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isakov najavio novu koaliciju nekoliko stranaka DOS-a

Novi Sad -- Nekoliko stranaka članica DOS-a najavile su formiranje nove koalicije levog centra. U toj koaliciji bi se našli Demokratska alternativa, Reformisti Vojvodine, Demokratski centar i Sandžačka demokratska partija. Predsednik reformista Miodrag Isakov izjavio je da je tekst budućeg koalicionog sporazuma već sačinjen, kao i da je DOS - prošlost: "Mi već poduže vreme govorimo da je DOS-ovo vreme isteklo, da je DOS potrošen i da treba ići u pravcu njegovog raslojavanja i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupisanja, po našem viđenju, u tri osnovne grupe, a to su nekakav centar oko DS-a, desni centar oko DSS-a i levi centar koje bi činile socijaldemokratske i građanske partije. Mi smo tu inicijativu više puta pokretali, ali do nje nije došlo iz raznih razloga, procena, odugovlačenja i zato smo sada došli u situaciju da moramo da biramo između ove dve strane u sukobu kada je reč o predsedničkim kandidatima, umesto da smo imali svoju grupaciju i svog kandidata".

Predsednik Demokratske alternative Nebojša Čović ocenjuje da je na političkoj sceni Srbije u ovom trenutku najvažnija - ravnoteža snaga: "Mi se zalažemo za političku ravnotežu u Srbiji. Mislim da je na političkoj ravnoteži zasnovana i jedan mnogo veća i mnogo snažnija demokratija u svetu, a to je demokratija u Americi. Pa, ako to važi za njih, zašto to ne bi važilo i za nas".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.