Iran: Izjava potpredsednika SAD smešna i puna mržnje

Izvor: Beta, 17.Feb.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Izjava potpredsednika SAD smešna i puna mržnje

Šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif osudio je danas izjavu američkog poredsednika Majka Pensa da Iran sprema "novi holokaust" i da želi atomsku bombu, smatrajući je "smešnom i punom mržnje".Zarif je odgovorio na Pensove izjave na Medjunarodnoj bezbednosnoj konferenciji u Minhenu i dan ranije na skupu o Bliskom istoku u Varšavi.Pens "arogantno traži od Evrope, i to na njenom tlu, da se pridruži SAD" i odustane od iranskog nuklearnog sporazuma, rekao je Zariif u Minhenu i dodao da su njegove "optužbe pune mržnje, istovremeno smešne i opasne".Američki potpredsednik je optužio Teheran da priprema "novi holokaust" u regionu, aludirajući na Izrael.Zarif je američku politiku prema Iranu ocenio kao "bolesnu opsesiju" zbog čega trpi ceo region već 40 godina.Evropa je odmah reagovala i odbacila poziv Pensa o istupanju iz sporazuma o nuklearnom programu Irana.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ili ćemo zajedno plivati, ili ćemo zajedno potonuti"

Izvor: Vesti-online.com, 17.Feb.2019

Iran ne može sam, bez pomoći Evrope, da nosi breme realizacije nuklearnog sporazuma, izjavio je iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif na 55. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti...- Iran ne može sam da nosi čitavo breme: nuklearni sporazum, borba protiv trgovine narkoticima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.