Interkulturalna škola u Vukovaru čeka učenike

Izvor: EurActiv Srbija, 23.Okt.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interkulturalna škola u Vukovaru čeka učenike

Interkulturalna Škola Dunav u Vukovaru trebalo je da bude drugačija, savremenija škola. Prva u Hrvatskoj u kojoj bi stotine dece hrvatske, srpske i drugih nacionalnosti, umesto u odvojenim razredima, zajedno pohadjalo nastavu i učilo o medjusobnim razlikama. Trebalo je da bude primer kako škole mogu da doprinesu integraciji i dijalogu na područjima na kojima je bilo sukoba.  Ideja o takvoj školi rodjena je pre 15 godina.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Jedna škola u Vukovaru primer je svega onoga što NIJE U REDU SA NAMA BALKANCIMA

Izvor: Blic, 23.Okt.2018

Škola "Dunav" u Vukovaru trebalo je da bude interkulturalna, odnosno prva u Hrvatskoj u kojoj bi učilo stotine đaka hrvatske, srpske i drugih nacionalnosti. Ideja o takvoj školi rođena je pre 15 godina, dobila je sredstva od Kraljevine Norveške, ali pošto projekat nije realizovan, Norvežani traže...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.