Izvor: Blic, 21.Mar.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Institucije Kosova: Izveštaj Ban Ki Muna objektivan

Institucije Kosova pozitivno su ocenile izveštaj Ban Ki Muna o Kosovu, ali će ipak tražiti da mandat UNMIK-a bude završen, piše današnja prištinska štampa.



Institucije Kosova ocenile su da je izveštaj Ban Ki Muna, koji će biti predstavljen na sednici SB UN 23. marta, objektivan, ali da je važno da Savet bezbednosti shvati da nastavak mandata UNMIK-a u nezavisnom Kosovu nema smisla.

Portparol predsednika Kosova Džavit Bećiri rekao je za dnevnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zeri da bi dobro bilo da misija UN na Kosovu završi mandat kao uspešna misija koja je izvršila važne aktivnosti. On je naveo je da je sada važno da institucije Kosova imaju ovlašćenja i da same odlučuju o sudbini zemlje.

Komentarišući izveštaj generalnog sekretara UN, Vlada Kosova je navela da na nezavisnom Kosovu više nema smisla ni Rezolucija 1244, kao ni misija UN.

"Rezolucija 1244 više nema nikakvog značaja, jer je realnost na terenu potpuno drugačija. Euleks je na Kosovu s pozivom kosovskih institucija", rekao je portparol vlade Memli Krasnići za Zeri.

Kosovo će na sednici Saveta bezbednosti predstavljati ministar inostranih poslova Skender Hiseni koji danas putuje za Njujork.

U izveštaju Ban Ki Muna navodi se da je bezbednost na Kosovu poboljšana uprkos incidentima mahom na severu, gde većinom žive Srbi.

Generalni sekretar je naveo i da misija UN radi u otežanim uslovima jer albanske institucije smatraju da je njen mandat istekao.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vlada Kosova: Izveštaj Ban Ki Muna objektivan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Mar.2009

Institucije Kosova pozitivno su ocenile izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o Kosovu, ali će ipak tražiti da mandat misije UN na Kosovu bude završen, piše današnja prištinska štampa, navodi Beta ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.