Imali smo kontakte sa Albancima, rešićemo probleme mirno i racionalno

Izvor: BKTV News, 18.Jan.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imali smo kontakte sa Albancima, rešićemo probleme mirno i racionalno

Premijer Aleksandar Vučić veruje da će problemi u odnosima Beograda i Prištine biti rešeni na miran, racionalan i razuman način.

"Imali smo posebne kontakte sa Albancima na Kosovu i verujem da ćemo sve probleme da rešimo na miran, racionalan i razuman način", rekao je Vučić u Davosu.

On je naveo da oklopna vozila, duge cevi ne vode ničemu i da nisu deo rešenja.

"Za nas je problem, samo jedna stvar od ključnog značaja, a to je korišćenje i nošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << lakog i teškog oružja", naveo je Vučić.

On je dodao da to što o nečemu nema pisanog sporazuma nije prepreka da se ono što usmeno dogovereno i poštuje.

"U Briselu imate samo dva sporazuma u pisanoj formi, dva puta smo nešto potpisivali, sve ostalo je postizano kao usmeni sporazum. I za most u Kosovskoj Mitrovici i za Telekom, sve do končanog parafa, sve je bilo u usmenoj formi, ali šta ćete kad neko suštinu pokušava da zamagljuje formom, onda dođete u takav problem", naveo je Vučić.

On je dodao da je uveren da će Srbija ostati stabilna i čvrsta kao kamen, što će, dodao je, značiti i ekonomski uspeh i bolji životni standard.

Vučić je posle razgovora sa predstavnicima Blumberga izjavio da očekuje da će oni ubuduće biti prisutni u Srbiji i regionu, sa sedištem u našoj zemlji. On se u Davosu, gde učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu, sastao sa direktorom Blumberga Peterom Grauerom sa kojim je razgovarao o novim projektima ove kompanije u Srbiji, ali i o tome kako Blumberg može da doprinese izveštavanju o ekonomskim reformama i privlačenju stranih investitora u Srbiju.

Premijer je u toku dana imao brojne sastanake na kojima je, između ostalog, bilo reči i o PKB, ulaganjima u aerodrom, carinske službe, poljoprivrednu proizvodnju i preradu... U toku popodneva, sastao se sa direktorom kompanije Al Dahra Hadimom Al Darejem, sa kojim je razgovarao o investicijama ove kompanije u poljoprivredu i prehrambenu industriju u Srbiji.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.