Ima osnova za zahtev da se Srpska lista proglasi neustavnom

Izvor: B92, 14.Okt.2019, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ima osnova za zahtev da se Srpska lista proglasi neustavnom"

Profesor međunarodnog prava Vigan Choroli smatra da državno tuzilaštvo Kosova ima dovoljno osnova da zahteva da se Srpska lista proglasi neustavnom.

On je na Fejsbuku objavio da Priština ima zvaničan izveštaj međunarodnih posmatrača za izbore 6. oktobra, u kojem se jasno kaže da su kosovski Srbi zastrašivani, ucenjivani i da im je prećeno kako bi dali svoj glas odredjenoj političkoj stranci, u ovom slučaju Srpskoj listi, prenela je "Koha".

Takođe, on tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su isto metodom obezbeđeni glasovi kosovskih Srba koji žive u Srbiji.

"Tužilaštvo ima dovoljno zakonskih osnova da pokrene krivicnu istragu protiv ilegalnog obezbedivanja ovih glasova i u slucaju današnjeg trovanja u CIK-u da zatraži od nadležnog suda da ovu politicku stranku proglasi neustavnom", kaže Choroli, prenosi Kosovo onlajn.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučićevu ''Srpsku listu'' po obavljenom poslu separatisti žele da proglase neustavnom po svom sistemu

Izvor: KMnovine.com, 14.Okt.2019

Među kosovskim separatistima izrodila se ideja da "Srpska lista" bude proglašena "neustavnom" po sistemu ilegalne tvorevine, takozvane "republike Kosovo"....Izvesni "Profesor međunarodnog prava" Vigan Čoroli smatra da takozvano "državno tužilaštvo" ilegalne albanske tvorevine na Kosovu i Metohiji,...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.