Izvor: Blic, 18.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić razmišlja o smeni Jocića i Šarančića

Ministar za infrastrukturu Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da razmišlja o tome da razreši čelne ljude Puteva i Železnice Srbije Branka Jocića i Milanka Šarančića.

Ilić je u izjavi za B92 objasnio da će smeniti Jocića i Šarančića ukoliko analize pokažu da su odgovorni za propuste i da će na njihova mesta postaviti ljude iz Nove Srbije.

"Stručnim delom sam zadovoljan, ali razmisliću ovih dana šta ću sa njima, tražiću analize, ako ima odgovornosti tražićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nova kadrovska rešenja. Ako je sve urađeno kako treba, najbolje što se moglo, onda ništa" rekao je on.

Na pitanje da li će novi kadrovi biti iz Nove Srbije, Ilić je odgovorio da je on "možda najmanje stranačkih ljudi dovodio", kao i da će sada razmisliti i videti jer ima veliki izbor kvalitetnih ljudi.

Međutim, tadašnji ministar za kapitalne investicije je, odgovarajući na pitanja novinara o aferama u ova dva javna preduzeća, branio svoje kadrove. Pre dva meseca, B92 je došao do dokumenata koji pokazuju da je Branko Jocić krio dokaze koji su mogli da pomognu u otkrivanju "drumske mafije". Naime, on je zabranio da se iznesu važna dokumenta iz firme. Ilić je potom stao i u odbranu Milanka Šarančića, koji je odlučio da, mimo zakona, bez tendera, uveze polovne švedske vagone.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.