Izvor: Blic, 10.Jun.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Pregovori ipak traju, ali izokola

Predsednik Nove Srbije i ministar za infrastrukturu Velimir Ilić izjavio je danas da razgovori narodnjačke koalicije, Srpske radikalne stranke i koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije o formiranju Vlade Srbije nisu prekinuti, ali da se odvijaju "izokola", a "ne u reprezentativnom sastavu".

"Pregovori su u toku, ali idu sporo. Nemaju vremena jedni, drugi, svi idu na neke dodatne konsultacije. Svi imaju nekog mentora negde. Ja ne znam šta se događa", rekao je Ilić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na konferenciji za novinare u Vladi Srbiji.

U današnjem broju lista "Danas" objavljen je intervju sa Velimirom Ilićem u kome on kaže da su pregovori sa socijalistima završeni, i da očekuje odlazak narodnjačke koalicije u opoziciju. Ilić je na konferenciji za novinare, međutim, istakao da tako nešsto nikada nije rekao, i da je reč "o zloupotrebi nekih listova".

Prema njegovim rečima, Srbija zbog problema u formiranju vlade gubi dragoceno vreme u jeku građevinske sezone, i zato bi, prema njegovim rečima, političari trebalo da se urazume i dogovore se o vladajućoj većini, ko god da je napravi.

"Nekome je stalo da bude u vladi po svaku cenu, ko god da bude premijer, to je postala jedna lakrdija. Novine i televizijske emisije se pune spekulacijama. Ja očekujem da se i neki portir tamo pojavi kao kandidat za vladu, možda i penzioneri predlože nekoga. Ovo jedna neozbilja situacija", kazao je Ilić.

Prema njegovim rečima, Vladu Srbije je potrebno sastaviti što pre zato što je za državu najštetnije "mrtvilo" u kome se sada nalazi.

U listu "Danas" objavljen je razgovor sa Ilićem, u kom lider NS kaže:

"Bez obzira na to što iz SPS-PUPS-JS nije stiglo obaveštenje o zvaničnom prekidu pregovora sa narodnjačkim blokom i SRS, jasno nam je da su pregovori završeni i da je Ivica Dačić paralelno vodio nejavne pregovore sa Demokratskom strankom. Možda će DS na novoj političkoj pijaci Dačiću ponuditi i premijersko mesto, ali mu pritom neće ostaviti mnogo mogućnosti da odlučuje", rekao je Ilić.

Na pitanje da li misli da će se održzati potpisani koalicioni sporazum o saradnji u Beogradu, Ilić je odgovorio da je uveren da će i taj sporazum ako ne odmah, onda nakon izvesnog vremena, biti raskinut.

"Pitanje je samo šta će biti povod za razvrgavanje ovog dogovora i u kom trenutku će se desiti. To mora biti bezbolno i za socijaliste koji su tokom potpisivanja garantovali neraskidivost sporazuma čašću i poštenjem", rekao je Ilić, navodi "Danas".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.