Izvor: Blic, 22.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Podneću ostavku ako se ne objave ugovor i aneksi

Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić izjavio je danas da će podneti ostavku na tu funkciju, ako Ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega sa pratećim aneksima, ne bude objavljen na vladinom sajtu.

"Insistiraću i po cenu ostavke tražiću da se obelodani, da sve bude dostupno javnosti. Ne bude li se to obelodanilo, neću biti ministar u Vladi Srbije", rekao je Ilić u emisiji "Otvoreni studio" Radiotelevizije Srbije.

On je ponovio da će na sutrašnjoj sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zahtevati od Vlade Srbije da ugovor i aneksi budu objavljeni na sajtu. Ilić je, međutim, upozorio na mogućnost da koncesionar, španska firma FCC, odustane od izgradnje autoputa, odnosno raskine koncesiju, ako bude objavljen i finansijski deo ugovora.

"Razgovarao sam sa koncesionarima i oni su me upozorili da je mnogo velika kampanja, da su oni jake firme sa velikim rejtingom, da ne žele da učestvuju u našim pilitičkim kampanjama i da to njima nanosi izuzetno veliki štetu", rekao je Ilić.

Naglasivši da je ugovor u potpunosti u skladu sa zakonom i "čist kao suza", ministar je naveo da će, prema odredbama tog dokumenta, visinu putarine određivati Vlada Srbije, a da će od naplaćene putarine 36 odsto biti izdvojeno za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu.

Ilić je dodao da vlada nije dala koncesionaru garanciju da će na autoputu biti određen broj automobila, tako da država po tom osnovu neće plaćati "penale". On je naveo da, posle izgradnje autoputa ka Subotici, koncesionar neće odustati od izgradnje puta do Požege, jer je deonica od Beograda do Ćelija najprometnija i najprofitabilnija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.