Izvor: Glas javnosti, 09.Feb.2011, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilic: Koštunica uvek može da računa na mene

BEOGRAD - Odnosi Nove Srbije (NS) sa Demokratskom strankom Srbije su "izvanredni" iako te dve stranke imaju različito viđenje o tome kako izdejstvovati vanredne parlamentarne izbore.

"Možda nismo istomišljenici o načinu kako da dođemo do prevremenih izbora, ali svako ima pravo na svoje mišljenje i svoj put. Ja ostajem i dalje prijatelj sa njima i kada im zatrebam, mogu da računaju na NS", rekao je predsednik NS Velimir Ilić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je upozorio na teško ekonomsko stanje u Srbiji i pozvao vlast da ozbiljno shvati zahteve opozicije i raspiše vanredne parlamentarne izbore u roku od dva meseca. Iliž je ponovio da opozicija hoće da preuzme vlast na legitiman i demokratski način i da "ne želi nerede".

"Ipak, imaju primer u svetu kako su prošli svi koji se osorno ponašaju i koji su izbegavali da raspišu izbore, koji su blokirali medije, kao i ovi naši. Kad se digne kuka i motika, to je teško iskontrolisati", rekao je Ilić.

On je rekao da je cilj mitinga koji je u subotu održan ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu bio da vlast shvati da mora da raspiše vanredne izbore i naveo da će svoj ekonomski program NS ponuditi kada do izbora dode.

"Mi cemo ponuditi realan ekonomski program kojim ćemo zaposliti Srbiju i srpskom selu vratiti dostojanstvo, ukloniti monopol u trgovini koji je uništio privredu", kazao je on. Ilić je upozorio na "katastrofalno stanje" u zdravstvu, privredi, policiji, prosveti, državnim institucijama i u pravosuđu.

Prema njegovim rečima, vlast se obračunava sa svojim političkim protivnicima preko državnih institucija i kao primer naveo to što bivšem direktoru "Železnica Srbije" Milanku Šarančiću nije dozvoljeno da se brani sa slobode.

Ilić je optužio ministra Olivera Dulića da je bez tendera odobrio firmi "Nuba invest" izgradnju optičkog kabla na Koridoru 10 i naveo da je Dulić "kriminalac koga odmah treba uhapsiti".

"Za mene je kriminalac onaj ko ne poštuje zakon o javnim nabavkama i koji daje posao od značaja za državu firmi koja ima kapital 3.000 evra pri registraciji, nema direktora ni radnu dozvolu da se bavi telekomunikacijama", rekao je Ilić i pozvao tužilaštvo da "istraži poslovanje firmi Olivera Dulića". NS je zatražila i da se otkrije ko stoji iza napada na predsednika stranke Velimira Ilića u Knez Mihailovoj ulici 5. februara prošle godine, jer, kako su naveli, nije dovoljno da samo napadač Dejan Stojadinović bude osuđen na dve godine zatvora.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.