Ili ste za nas ili za Hamas – Izrael

Izvor: Vostok.rs, 03.Nov.2023, 16:39

Ili ste za nas ili za Hamas – Izrael

Nacije koje nisu podržale odgovor Izraela na napad Hamasa 7. oktobra na strani su militantne grupe u sukobu, saopštilo je izraelsko ministarstvo spoljnih poslova. Ne može biti neutralnosti u vezi sa sukobom, izjavio je portparol ministarstva.
Govoreći na virtuelnom brifingu za medije u petak, Lior Hajat je opisao nameru Izraela da uništi Hamas kao egzistencijalni cilj. Rukovodstvo grupe, tvrdi on, planira „još jedan masakr kao 7. oktobra, i još jedan nakon toga, i još jedan nakon toga“. Hajat je izjavio da je Izrael dobio „međunarodnu podršku bez presedana“ nakon napada, jer „niko nije mogao da vidi te zločine i da ne razume sa čime imamo posla“. „Želim da pošaljem vrlo jasnu poruku međunarodnoj zajednici. Ako ne osuđujete Hamas, ako ne [podržavate] pravo Izraela na samoodbranu, podržavate Hamas. Ne postoji srednji put. Ili stojite uz Izrael ili stojite uz Hamas. Izvor: RT (F)  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

AMERIKANCI PRVI PUT PRIZNALI: "Imamo dronove iznad Pojasa Gaze" Otkrivena njihova prava uloga

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2023, 08:17

Lebde i više od 20 sati..SAD su prvi put potvrdile da upravljaju nenaoružanim bespilotnim letelicama iznad Pojasa Gaze otkako je Hamas započeo napad na Izrael 7. oktobra, piše Index hr...Portparol Pentagona, general Pet Rajder rekao je u izjavi da su dronovi delovali kao "podrška naporima za izvlačenje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.