ICO poziva Beograd i Prištinu na uzdržanost

Izvor: S media, 12.Jul.2010, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ICO poziva Beograd i Prištinu na uzdržanost



Medjunarodna civilna kancelarija na Kosovu pozvala je vlasti u Beogradu i Prištini da se uzdrže od bilo kojih izjava koje mogu da prouzrokuju zabrinutost za stanovnike Kosovske Mitrovice, saopštio je danas portparol te kancelarije koju vodi Piter Fejt, Endi Mekgafi.


Mekgafi je prištinskim medijima kazao da je dijalog izmedju odgovornih strana najbolji način za "rešavanje problema u vezi sa severnim delom Mitrovice".

On je rekao da bi za ICO dobro došao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << direktan razgovor Prištine i Beograda, ali da je "na liderima da odluče i uzmu učešće".

Mekgafi je rekao da političke izjave koje izazivaju zabrinutost javnosti ne koriste stvaranja potrebnog okruženja.

"To je odgovornost svih, i predstavnika medjunarodnih organizacija i vlada, lidera zajednica, da stvore odgovarajuće okruženje za demokratski napredak. Ova sredina nije održiva ako ljudi kažu ono što izaziva zabrinutost i neprijatnosti”, rekao je Mekgafi.

Ministar policije u privremenoj vladi Kosova Bajram Redžepi izjavio je 9. jula da će prištinske vlasti na sever Kosova poslati specijalne jedinice policije radi uspostavljanja reda i mira, što je predsednik Srbije Boris Tadić nazvao otvorenom pretnjom ratom i upozorio da će za eventualne katastrofalne posledice sprovodjenja Redžepijeve pretnje biti odgovorna isključivo Priština.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Premijer zahvalio Azerbejdžanu zbog podrške oko Kosova

Kabul: Talibani bombe prave od hemijskih djubriva

Batić o podeli Kosova

Galuči: SAD podstiču nasilje na severu Kosova

Zapaljive izjave oko Kosova nisu od koristi

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Povezane vesti

ICO poziva Beograd i Prištinu na uzdržanost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2010

PRIŠTINA -..Međunarodna civilna kancelarija na Kosovu (ICO) pozvala je vlasti u Beogradu i Prištini da se uzdrže od bilo kojih izjava koje mogu da prouzrokuju zabrinutost za stanovnike Kosovske Mitrovice, saopštio je danas portparol te kancelarije koju vodi Piter Fejt, Endi Mekgafi...Mekgafi je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.