Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I večeras sastanak Saveta bezbednosti

NJUJORK - Savet bezbjednosti UN sastaće se danas kako bi se saglasio oko teksta apela za prekid vatre u gruzijskom regionu Južne Osetije gdje su eskalirali sukobi, rekle su diplomate.

Belgijski ambasador u UN Žan Grol razgovarao je pojedinačno sa članovima petnaestočlanog saveta o saopštenju za koje se nada da će svi podržati.

Nakon uzajamnog optuživanja Rusije i Gruzije za "etničko čišćenje", Savet bezbednosti je u ćorsokaku sa SAD i Velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Britanijom koji su čvrsto na strani Gruzije protiv Rusije i velikim brojem zemalja koje pozivaju na prekid vatre.

Prema nezvaničnim informacijama, u Južnoj Osetiji i na drugim mestima u Gruziji od četvrtka poginulo je između 40 i 2 000 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Savet bezbednosti i dalje bez zajedničkog saopštenja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2008, 10:37

Članice Saveta bezbednosti UN danas, ni posle trećeg sastanka, nisu uspele da se dogovore o tekstu apela za prekid vatre u Južnoj Osetiji, saopšteno je danas u Njujorku. "Došli smo do zaključka da je teško, skoro nemoguće pr ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.