I SPS u vojvođanskoj vladi?

Izvor: B92, 27.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I SPS u vojvođanskoj vladi?

Beograd -- SPS bi mogao da uđe u novu pokrajinsku vladu samo ako to bude preduslov za formiranje republičke vlade, izjavio je predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić.

"Nismo razmišljali o tome da SPS uključimo u parlamentarnu većinu u Skupštini Vojvodine, tako nešto bi došlo u obzir jedino ukoliko bi to zahtevao opšti interes, odnosno konstituisanje proevropske republičke vlade i konstituisanje proevropskih vlasti u ogromnoj većini gradova i opština Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Srbije, uključujući i Beograd", rekao je Pajtić za Blic.

On očekuje da će vrlo brzo biti konstituisane pokrajinske institucije, "posebno s obzirom na to da je sastav većine u pokrajinskom parlamentu veoma sličan sastavu u prethodnom sazivu, s naznakom da je ta većina sada mnogo veća".

"Prioritet će ipak biti konstituisanje lokalnih organa i skupština na lokalnom nivou", kazao je Pajtić.

"Predsednik Skupštine iz Mađarske koalicije"

Funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor ocenio je da je realno, ukoliko se formira očekivana pokrajinska vlada, da poslanik Mađarske koalicije bude na čelu Skupštine AP Vojvodine, jer je ta koalicija druga po snazi unutar proevropskog bloka.

"Mađarska koalicija još nije počela pregovore o formiranju većine u Skupštini Vojvodine. Plašim se da će sve to malo potrajati, jer će se, po svemu sudeći, čekati na dogovore koji se vode na centralnom nivou", rekao je Pastor za novosadski Dnevnik.

On očekuje da će pokrajinsku vladu formirati koalicija oko Demokratske stranke, Mađarska koalicija i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.