Izvor: Blic, 19.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hubačkova: Srbija kandidat za EU možda iduće godine

Srbija bi mogla da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji sledeće godine, ukoliko vlada u Beogradu istraje na svom snažnom evropskom kursu, izjavila je danas češka ambasadorka u Srbiji, Hana Hubačkova.

"Zaista se nadamo da će uslovi koje Srbija treba da ispuni da bi dobila status kandidata biti ispunjeni," dodala je Hubačkova za češku agenciju ČTK, posle sastanka ambasadora EU u Srbiji.

Hubačkova je, međutim, podsetila, da će proces priključenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije Uniji potrajati još neko vreme. Ona je rekla i da će se Češka Republika, tokom predsedavanja EU u prvoj polovini sledeće godine, potruditi da Srbija ispuni uslove za ukidanje viza za građane koji putuju u zemlje Unije. Kao što su više puta izjavljivali zvaničnici vlade u Pragu, integracije zemalja Zapadnog Balkana u EU biće jedan od prioriteta češkog predsedavanja Unijom.

Potpredsednik češke vlade za evropska pitanja Aleksandar Vondra, izjavio je ranije da je u interesu njegove zemlje da "Zapad, a ne Kremlj, bude gravitacioni centar Beograda", podseća češka agencija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Češka će pomoći Srbiji za dobijanje statusa i ukidanje viza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2008

PRAG - Češka će se kao predsedavajuća EU od januara naredne godine posvetiti tome da Srbija, pored dobijanja statusa kandidata za EU, ispuni i sve uslove da njenim građanima budu ukinute vize za zemlje Unije, rekla je ambasadorka Češke u Beogradu Hana Hubačkova..."Srbija je u stanju da naredne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.