Hrvatski premijer Vučiću: Bilo je očekivano, čestitamo!

Izvor: BKTV News, 03.Apr.2017, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski premijer Vučiću: Bilo je očekivano, čestitamo!

U susret zajedničkoj radnoj večeri lidera regiona, hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je pobeda Aleksandra Vučića bila očekivana.

Upitan da prokomentariše pobedu Aleksandra Vučića na predsedničkim izorima u Srbiji, Plenković je rekao da je ta pobeda očekivana i da je Vučiću već čestitao na pobedi.

Prema njegovim rečima, bitno je da zemlje u regiji imaju kvalitetne i funkcionalne demokratije, u kojima se poštuju rezultati demokratskih izbora, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << jača pravosuđe, poštuje transparentnost javnih nabavki i vodi borba protiv korupcije.

Plnković je istakao da je Hrvatska radila godinama da bi dostigla međunarodni status koji ima.

On je ukazao i na važnost političke stabilnosti i bezbednosne situacije, ukazujući na posledice koje je po EU, ali i zemlje koje se nalaze na izbegličko-migrantskoj ruti imala migrantska kriza.

U Mostaru je počela večera lidera zemalja regiona, na kojoj bi trebalo da razgovaraju o brojnim pitanjima i izazovima sa kojima se suočava region.

Večeri u restoranu "Romarica" prisustvuju premijeri Srbije i Hrvatske Aleksandar Vučić i Andrej Plenković, članovi Predsedništva BiH Mladen Ivanić, Dragan Čović i Bakir Izetbegović, crnogorski predsednik Filip Vujanović, kao i predsednici Republike Srpske i Federacije BiH Milorad Dodik i Marinko Čavara.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.