Izvor: Glas javnosti, 19.Feb.2010, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska nije nameravala da ponizi Srbiju

BEOGRAD - Ambasador Hrvatske u Beogradu Željko Kuprešak izjavio je juče da Hrvatska nije imala nameru da ponizi Srbiju pozivajući predsednika Kosova Fatmira Sejdijua na inauguraciju novog predsednika Ive Josipovića.

- Hrvatska ne može ići protiv onoga što je već učinila priznavanjem Kosova. Kosovo je za Hrvatsku, kao i za 65 zemalja sveta, novonastala država koju tretiramo kao i sve ostale zemlje u okruženju - rekao je Kuprešak.

On je ocenio da su odnosi Srbije i Hrvatske ključni za stabilnost regiona i poručio da stav Hrvatske prema Kosovu ne bi trebalo da utiče na odnose sa Srbijom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.