Hrvatska dobija nestranačkog premijera

Izvor: Akter, 23.Dec.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska dobija nestranačkog premijera

Domoljubna koalicija koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Most dogovorili su se da za mandatara predlože Tihomira Oreškovića

Poznati hrvatski privrednik Tihomir Orešković kandidat je postizborne koalicije nezavisne liste Most i desne Domoljubne koalicije Tomislava Karamarka za mandatara 13. po redu hrvatske vlade.

Čelnik Mosta Božo Petrov je rekao da će potpredsedici biti stranački ljudi, preneli su hrvatski mediji.

"On je vrhunski >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << profesionalac", rekao je Karamarko i dodao da razgovori Mosta i HDZ-a teku dalje, te da su se složili i dogovorili da je stručnost važna.

Lider HDZ-a je dodao da Hrvatska nema vremena za eksperimente i loše odluke, te da je pred njom reformski put.

"Nama je prioritet da je premijer nestranacka strucna osoba. Verujemo da će znati da odabere svoj tim", rekao je Petrov.

Inače, Orešković je finansijski direktor Teve za Evropu, inače vlasnika Plive. Na tu funkciju stigao je upravo iz Plive, gde je bio čelni čovek do 2014.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.