Hrvatska da se izvini zbog genocidne prošlosti

Izvor: Glas javnosti, 05.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska da se izvini zbog genocidne prošlosti

VAŠINGTON - Hrvatska bi, pre ulaska u EU, pored formalnih uslova, morala da ispuni i još jedan moralni zahtev - da se javno izvini za svoju ulogu u Drugom svetskom ratu, ocenio je bivši kanadski ambasador u Beogradu Džejms Biset.

- Hrvatska treba bez ograda i javno da prizna svoju ulogu lojalnog saveznika u ostvarenju ciljeva nacista u Drugom svetskom ratu i svoje revnosno učešće u genocidu nad Srbima, Jevrejima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i Romima. Raštrkana, neodređena i mlitava poricanja pod maskom izvinjenja, koja je Hrvatska koristila da bi popravila svoj imidž poslednjih godina, ne računaju se. Ta zemlja treba da se uhvati u koštac sa genocidnom ulogom na isti način na koji je to Nemačka učinila sa nacističkom prošlošću - istakao je Biset u autorskom tekstu u bostonskom listu Kriščen sajens monitor.

G. J.

James Bissett? Ma hajte molim vas! Pa Kanadjani su ga izbacili iz aktivne sluzbe zbog ovakvih i slićnih bedastoca (vele: genocide denier). Jadni Srbi ako su mu ovakvi autoritet! Kako ono taj genocide denier veli: Milosevic je jedini htio zastiti svoj narod, dok su ostali zlocinci (a svi znamo kakav glas prati Srbe na Zapadu (genocidnost je blaga rijec). Tako da ga cak niti njegovi ne shvacaju zaozbiljno, on dodje nesto kao kanadski klaun.

Zamislite da jedan stranac to trazi za Srbe i to javno,pa desi Tadicu da te cujemo?!!!!!

Ako ovaj Ivica tako misli, a predpostavljam da je Hrvat, onda oni, Hrvati, zaista imaju problem u glavi i takvo izvinjenje im je neophodno sto pre.Ovaj cikica je u pravu potpuno. Za EU treba mnogo vise a Hrvati ni dan danas nisu rascistili sa nacionalizmom.

Ivica je tipican dokaz, da su Hrvati bolestan narod i ostali "nacisticki-ustaski" nastrojeni. Covek ima obraz da nam prica o zadnjem ratu gde su ubijeni maksimum oko 120 000 bivsih "Jugoslovena", covek hoce da poredi ovaj zadnji rat, gde su se desili uzasni zlocini sa ustaski-nacisticki Hrvatski-Bosnjacki genocid nad 700 000-800 000 Srba, i 100 000 Jevreja-Roma. Ivica kao tipican hrvatki bolesnik i pun kompleksa negira garant Jasenovac, Jastrebarsko, Jadovno, Kozara, i sve ostali zlocini Hrvatskog naroda. Ivica, to sto je tvoj narod sa ucesce Bosnjaka, vrsio, to je naj monstruozni zlocin ikad vidjen na Balkanu. Taj zlocin nece nikad moci da izbrisete i nemate pravo da solite pamet bilo kome, pogotovo ne Srbima. Ivica, je novi-ustasa, koji zahvalom komunistickog rezima tokom prokleti Titove Jugoslavije, sebi dao za pravo da negira istoriju i realnost, Ivica se ne stidi svoje degutantne izjave kao svaki dobar Hrvat, samo lud se ne stidi svoje prljave izjave i ponasanje. To vam nece proci Ivice mali ustasa. Ni jedan prokleti rat nece od vas napraviti da ste andjeli i jadne zrtve. Em ste zaklali preko Miliona Srba, Jevreja i Roma tokom drugog svetskog rata, em ste isterali uz masovno ubistvo(5000 Srba ubijenih) preko 600 000 Srba iz Hrvatske. I ti ces da nam pricas ko je genocidan narod, ko je ubica i ti ces da nam solis pamet, pa ovo je uzas od bolesnika.

za Ivicu-

vas komentar sam poceo da citam sa interesovanjem sve do:

''a svi znamo kakav glas prati Srbe na Zapadu''...

Pametnom dosta!

Ako Biset trazi da se Hrvati izvine radi nedela NDH, onda mora traziti da se i Srbi isto tako izvinu radi nedela Nedicevih zandara tj. drzave Srbije koja je isto tako bila saradnik Nemaca/nokupatora.

Ne zaboravimo da je Nedic "ocistio"Srbiju od Jevreja pre nego sto je to uradi Pavelic u Hrvarskoj iako je u Srbiji bilo vise Jevreja nego u Hrvatskoj.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.