Hrvatska će pomoći Srbiji na putu ka EU

Izvor: NaDlanu.com, 16.Jan.2013, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska će pomoći Srbiji na putu ka EU

U Beogradu su se danas prvi put sastali novi premijeri Srbije i Hrvatske - Ivica Dačić i Zoran Milanović. U Palati Srbija u Beogradu održan je sastanak u četiri oka premijera Srbije i Hrvatske Ivice Dačića i Zorana Milanovića, nakon čega je organizovan zajednički ručak. Saradnja Srbije i Hrvatske je ključna za stabilnost u regionu, smatraju predsednici dveju Vlada.

Hrvatski premijer ocenio je da će Srbija imati teži put u >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << EU od Hrvatske i pozvao je Srbiju da se obrati za pomoć, istakavši da će "Hrvatska biti fer", javlja Tanjug. Ovo je prvi susret dvojice premijera. Do posete je došlo na inicijativu Milanovića, koji je u Beogradu od srpskih zvaničnika razgovarao samo sa Dačićem.Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je posle susreta sa hrvatskim kolegom da je neophodno da dođe do otopljenja u odnosima Srbije i Hrvatske, jer su ti odnosi ključni za stabilnost čitavog regiona. Radnom ručku je, kako je Tanjugu potvrđeno u Birou za komunikacije Vlade Srbije, prisustvovao potpredsednik vlade Rasim Ljajić i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić sa srpske, a sa hrvatske strane zamenik ministra inostranih poslova Joško Klisović. Susret premijera Srbije i Hrvatske pratilo je oko 150 akreditovanih novinara, snimatelja i fotoreportera dve države.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Hrvatski premijer: Srbi, zamolite nas za pomoć

Izvor: Kurir, 17.Jan.2013, 08:07

Milanović i Dačić dotakli se svih otvorenih pitanja - od ekonomske saradnje do tužbi za genocid. Hrvatski gost dočekan u Crnogorskom salonu..BEOGRAD - Opušteno...Prva zvanična poseta hrvatskog premijera Zorana Milanovića Srbiji prošla je u prijateljskoj, opuštenoj i radnoj atmosferi. Dvojica...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.