Izvor: B92, 27.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holkeri: Ne žuriti sa rešavanjem statusa Kosova

Helsinki -- Žurba u rešavanju statusa Kosova značila bi popuštanje pred prošlonedeljnim nasiljem u pokrajini, izjavio je civilni administrator Kosova Hari Holkeri. "Nedefinisani status Kosova je opterećenje za ljude. Razni nacionalistički pokreti takvu situaciju smatraju uvredljivom", rekao je šef UNMIK-a u intervjuu finskom dnevniku "Helsingin sanomat". Holkeri je ocenio da UN treba da promene i obnove svoju strategiju za Kosovo, ali nije objasnio kako.

"Ova multietičnost ne funkcioniše kao što je planirano", rekao je on. Brza odluka o statusu, međutim, nije rešenje. "To bi bilo isto što i popuštanje nasilju", kazao je Holkeri.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.