Holandija za otvaranje prvih poglavlja

Izvor: Akter, 09.Nov.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija za otvaranje prvih poglavlja

 Novi ambasador Holandije u Srbiji Hendrik Van Den Dol podržao je danas, u razgovoru sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, otvaranje prvih poglavlja u pregovorima Srbije i EU do kraja godine, saopšteno je danas iz srpske vlade.

"Ambasador je posebno podvukao očekivanje da tokom šetomesečnog predsedavanja Holandije EU koje počinje 1. januara 2016. godine, budu otvorena poglavlja 23. i 24. koja su u fokusu holandskog interesovanja, a tiču se pravosuđa, osnovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << prava, pravde, slobode i bezbednosti", navodi se u saopštenju.

Ministarka Joksimović ponovila je da Vlada Srbije ostaje posvećena evropskim integracijama i reformama koje su važne za državu i društvo.

Ona je istakla da je vidljiv napredak Srbije na reformskom putu i da se očekuje da to konačno bude "valorizovano otvaranjem prvih poglavlja".

Takođe, ministarka Joksimović je izrazila očekivanja da će godišnji izveštaj o napretku Srbije ka EU na pravi način vrednovati ostvarene rezultate u ključnim oblastima.

Razgovarajući o odnosima u regionu, sagovornici su ocenili su da su stabilnost regiona i saradnja osnov za ekonomski napredak i da je vidljivo koliko su premijer i vlada Srbije uradili na tom polju.

Ambadsador Den Dol pohvalio je napredak koji je Vlada napravila na polju unapređenja prava svih manjinskih grupa.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.