Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 04.Sep.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiseni tvrdi da srpska rezolucija neće proći

PRIŠTINA - Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni izjavio je da je projekt rezolucija Srbije upućen za debatu u Generalnoj skupštini UN "destruktivan i ratoboran".

Hiseni je u intervjuu Bi-Bi-Siju rekao "da je gotovo izvesno da srpska rezolucija neće proći" na Generalnoj skupštini, ali nije želeo da spekuliše šta može da bude ishod glasanja.

"Srpski nacrt rezolucije je u suštini destruktivan i ratoboran, i kao takav ima malo verovatnoće da će proći", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je Hiseni.

On će zajedno sa predsednikom i premijerom Kosova u nedelju početi lobiranje u Ujedinjenim nacijama kod predstavnika država da ne glasaju za predlog rezolucije Srbije.

"Teško da može da se većina zemalja članica UN-a izjasni, u suštini protiv mišljenja Međunarodnog suda pravde, jer je srpska rezolucija, u flagrantnoj suprotnosti i sukobu sa mišljenjem MSP-a", kazao je Hiseni.

Za izostanak novih priznavanja nezavisnosti Kosova nakon mišljenja MSP-a, Hiseni kaže da je kriva sezona odmora, te da svaka zemlja pojedinačno analizira mišljenje MSP-a, i da su odluku odložile dok ne vide ishod u Generalnoj skupštini UN-a.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.