Himenes: Španija ne priznaje Kosovo

Izvor: B92, 13.Jan.2011, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Himenes: Španija ne priznaje Kosovo

Madrid -- Ministarka spoljnih poslova Španije Trinidad Himenes prenela je šefu srpske diplomatije Vuku Jeremiću da Španija neće priznati nezavisnost Kosova.

Himenes je podržala što skoriji početak dijaloga Beograda i Prištine.

Himenes je Jeremiću prenela da Španija neće promeniti stav ni posle prošlogodišnjeg objavljivanja savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o tome da proglašenjem nezavisnosti Kosova nije prekršeno međunarodno pravo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako je prenela španska agencija EFE, Kosovo je bilo glavna tema prvog susreta Jeremića i šefice španske diplomatije u Madridu. Podsetimo, Španija je jedna od pet zemalja EU koje nisu priznale Kosovo.

Kako je saopšteno posle razgovora, Himenes je pohvalila konstruktivan stav srpskih vlasti koje se zalažu za otpočinjanje dijaloga sa Kosovom koji bi, kako je zajednički ocenjeno, trebalo da počne što pre i bez uslovljavanja.

Himenes i Jeremić razgovarali su i o odnosima Srbije i Španije koji su ocenjeni kao "odlični", saopšteno je posle razgovora.

Himenes je rekla da će Španija nastaviti da pomaže Srbiji u procesu evrointegracija kao i da što pre dobije status kandidata za prijem u EU.

Španija će zato pomoći Srbiji u sprovođenju reforme pravosuđa, zakonodavstva i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Himenez: Španija neće promeniti stav o Kosovu

Izvor: Blic, 13.Jan.2011

MADRID - Ministarka spoljnih poslova Španije Trinidad Himenez prenela je šefu srpske diplomatije Vuku Jeremiću da Španija neće priznati nezavisnost Kosova i podržala što skoriji početak dijaloga Beograda i Prištine. ..Kako je prenela agencija EFE, Kosovo je bilo glavna tema prvog susreta Jeremića...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.