Helsinški odbor kritikuje ministra Čiplića

Izvor: S media, 02.Feb.2011, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Helsinški odbor kritikuje ministra Čiplića

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji saopštio je večeras da odlazak još jednog funkcionera iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava svedoči o lošoj situaciji u toj instituciji.

"Ostavka pomoćnika ministra Petra Antića, kao treća u nizu ostavki funkcionera u poslednjih pola godine, ozbiljna je indicija ne samo poremećenih medjuljudskih odnosa unutar tog ministarstva, već, što je mnogo važnije, razmimoilaženja na principijelnim pitanjima o zaštiti ljudskih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i manjinskih prava", kaže se u saopštenju.

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji kritikovao je rad ministra Svetozara Čiplića zamerajući mu to što nije priznao konstituisanje Nacionalnog saveta Bošnjačke manjine, kao i to što nije, kako je navedeno, pravovremeno reagovao na drastične povrede Zakona protiv diskriminacije.

LDP zatražio smenu ministra Čiplića

"Prema nekim informacijama, ministar Svetozar Čiplić namerava da u okviru reorganizacije Ministarstva i u ime navodne štednje ukine sektor za manjine. Imajući u vidu da su u Srbiji nacionalne manjine i dalje jedna od najranjivijih društvenih grupa takva odluka bi bila pogubna", upozorila je ta nevladina organizacija.

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji saopštio je i da ne bi bilo dobro da se u eventualnim razgovorima o rekonkstrukciji Vlade donese odluka o ukidanju Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

"Nesposobnost jednog čoveka da savesno i odgovorno vodi jednu izuzetno važnu državnu instituciju ne bi smela da bude pokriće za donošenje ishitrene odluke u sferi od izuzetne društvene važnosti", saopštio je Helsinški odbor za ljudska prava.

(Beta)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

EVROPA KRITIKUJE ČIPLIĆA

Izvor: Kurir, 03.Feb.2011, 09:22

BEOGRAD - Iz Evropske komisije (EK) sve oštrije o radu ministra za ljudska i manjinska prava!..Prema saznanjima Kurira, članovi EK nisu zadovoljni radom Ministarstva za ljudska i manjinska prava i resornim ministrom Svetozarom Čiplićem. Zbog toga Vladu Srbije u poslednjih nekoliko nedelja sve više...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.