Haradinaj traži da Vatikan prizna Kosovo

Izvor: B92, 10.Jun.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj traži da Vatikan prizna Kosovo

Priština -- Premijer Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je danas od državnog sekretara Vatikana, kardinala Pijetra Parolina, da Sveta stolica prizna Kosovo.

On je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da je Kosovo posvećeno unapređenju partnerstva i unapređenju međudržavnih odnosa sa Vatikanom.

"Kosovo i njegov narod su tokom vekova bili svedoci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zapadnih vrednosti i danas su posvećeni očuvanju mira, stabilnosti i verskih sloboda u zemlji. Takođe sam izrazio ovu posvećenost državnom sekretaru Parolinu, izražavajući našu posvećenost unapređenju ovog partnerstva i istovremeno tražeći priznavanje od Svete stolice", napisao je on.

Državni sekretar Svete stolice je u poseti Kosovu od subote.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.