Haradinaj: Porodicama Srba na severu Kosova dati po 2.000 evra

Izvor: Blic, 23.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Porodicama Srba na severu Kosova dati po 2.000 evra



Bivši premijer Kosova i lider Alijanse za budćnost Kosova Ramuš Haradinaj založio se da se Srbima sa severa Kosova ponudi konkretna ekonomska pomoć od po dve hiljade evra po porodici, preneo je danas dnevnik "Ljajm" na albanskom.

Na predavanju studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini, on je rekao da svakoj srpskoj porodici na severu Kosova treba dodeliti po dve hiljade evra.

"Ovo kažem jer do sada ni jedna visoka međunarodna institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nema nikakvu konkretnu ponudu na stolu za sever Kosova. Kod Srba na severu Kosova treba iči od kuće do kuče i ubeđivati ih konkretnim merama da se integrišu u kosovsko društvo", rekao je Haradinaj, podvlačeći da novac nije jedina mera koju treba preduzeti.

Prema njegovim rečima, uz pomoć međunarodne zajednice treba obezbediti 20 miliona evra za ove nemene.

Haradinaj je ocenio da nisu dovoljne samo politčke deklaracije o potrebi uključivanja Srba sa severa Kosova u kosovsko društvo već to treba da prate i konkretne akcije koje će ih ubediti da je nezavisno Kosovo podjednako i njihova država u kojoj će živeti u vrlo povoljnim uslovima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.