Han stigao u BG, sutra na otvaranju Žeželjevog mosta FOTO

Izvor: B92, 31.Avg.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han stigao u BG, sutra na otvaranju Žeželjevog mosta FOTO

Beograd -- Komesar EU za proširenje Johanes Han doputovao je u Beograd.

To je na svom nalogu na Tviteru napisao šef Delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici, koji ga je i dočekao.

Ranije danas Evropska komisija je najavila da će Han sutra zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem otvoriti Žeželjev most kod Novog Sada.

"U subotu komesar za evropsko susedstvo i pregovore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o proširenju Johanes Han posetiće Novi Sad kako bi otvorio Žeželjev most zajedno sa Aleksandrom Vučićem predsednikom Srbije", navodi se u saopštenju Komisije. U EK ocenjuju da je Žeželjev most ključna karika transevropske mreže koja će omogućiti bolju navigaciju duž Dunava, obnoviti putni i železnički saobraćaj i doneti novu dinamiku regionalnoj saradnji.

"Podrška ovom projektu pokazuje posvećenost EU Agendi povezivanja koja za cilj ima razvoj transportnih, energetskih i digitalnih veza Zapadnog Balkana i EU", kažu u Evropskoj komisiji.

Očekuje se, kako navode, da Han održi govor prilikom otvaranja mosta što će, zajedno sa slikom iz Novog Sada, biti direktno prenošen i na zvaničnom sajtu Evropske komisije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Han stigao u Beogradu, radna večera sa Vučićem

Izvor: RTS, 31.Avg.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i komesar EU za proširenje i susedstvo Johanes Han razgovarali su večeras u Beogradu na radnoj večeri. . "Na radnoj večeri sa Hanom pred sutrašnju ceremoniju otvaranja novog Žeželjevog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.