Izvor: B92, 27.Mar.2010, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: EU ne traži povlačenje tužbe

Zagreb -- Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da niko od službenih predstavnika EU od Zagreba nije zatražio povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije.

Vlasti u Hrvatskoj su 1999. podnela tužbu protiv ondašnje Savezne Republike Jugoslavije, čija je pravna naslednica Srbija, za navodne zločine genocida tokom rata između 1991 i 1995. godine.

Ministarstvo je saopštenjem reagovalo na tekst u današnjem splitskom dnevniku "Slobodna Dalmacija" u kome >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se tvrdi da je Hrvatska od EU primila zahtev za povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije.

"O povlačenju tužbe za genocid odluku donosi hrvatska vlada koja o takvoj mogućnosti nije raspravljala", ističe se u saopštenju.

Ministarstvo je dalje navelo kako o svim otvorenim pitanjima treba razgovarati, a da bi kao jedan od prvih koraka trebalo biti rešavanje pitanja sudbine nestalih lica tokom rata od 1991. do 1995.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.