HARMONIZACIJA SVIH ZAKONA SA PROPISIMA EU TOKOM LETA

Izvor: Kurir, 23.Maj.2011, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HARMONIZACIJA SVIH ZAKONA SA PROPISIMA EU TOKOM LETA

NIŠ - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović ocenila je u Nišu da će harmonizacija svih neophodnih zakona za kandidaturu Srbije za Evropsku uniju biti završena tokom letnjih meseci.

NIŠ - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović ocenila je  u Nišu da će harmonizacija svih neophodnih zakona za kandidaturu Srbije za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Evropsku uniju biti završena tokom letnjih meseci.

"Poslanici neće ići na odmor dok se to ne završi", rekla je Đukić-Dejanović novinarima nakon što je na Pravnom fakultetu razgovarala s studentima..

"Mi ćemo 25. maja verovatno izglasati izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, za 6. ili 7. jun zakazaću sednicu gde će na dnevnom redu biti Predlog zakona o finansiranju političkih aktivnosti i čekamo još dva zakona od Vlade - zakon o javnoj svojini i o restituciji", rekla je ona.

Predsednica Skupštine je kazala da je uverena da parlament neće biti kočničar na putu Srbije ka EU.

Prema njenim rečima, bilo bi dobro da parlamentarni izbori budu u redovnom terminu, u proleće naredne godine.

"Mi imamo značajne državne ciljeve - kandidaturu i poboljšanje ekonomskog standarda i socijalnog statusa naših građana. Mislim da ova vlada u narednim mesecima treba dominantno da se bavi tim ciljevima a da izbori budu kada im je vreme", rekla je predsednica Skupštine.

Na pitanje novinara o rezultatima rekonstruisane Vlade, Đukić-Dejanović je rekla da ako izbori budu sledeće godine u proleće onda će sama rekonstrukcija biti opravdana.

"Bilo bi pretenciozno oceniti pozitivnom ocenom vladu za ovo kratko vreme ali sam uverena da će takva ocena biti ako izbori budu kad im je vreme", rekla je ona.

Đukić-Dejanović je izjavu potpredsednika Vlade Ivice Dačića o podeli Kosova ocenila kao razmišljanje zrelog političara koji je realan i koji se ne trudi da bude donosilac dobrih vesti nego istine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.