Grubješić: SPS dobio više resora nego što mu pripada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: SPS dobio više resora nego što mu pripada

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe G17 plus Suzana Grubješić izrazila je uverenje da će nova Vlada Srbije biti formirana do kraja sledeće sedmice, ocenivši da su socijalisti u podeli resora dobili više nego što im pripada po broju osvojenih mandata.

"Moguće je da je SPS iz ovog sporazuma izašao sa većim učešćem u vlasti od G17 plus, ali to nije pitanje za nas već za Demokratsku stranku koja je takav sporazum sklopila sa SPS", izjavila je Grubješićeva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ona je navela da G17 plus nije srećna zbog te činjenice, ali da je alternativa bila "antievropska vlada na čelu sa SRS, zbog koje bi Srbija u najboljem slučaju stajala u mestu". Ova stranka se, prema njenim rečima, uvek zalagala da "svako dobije resore proporcionalno snazi u parlamentu".

Grubješićeva je ocenila da ukoliko nova Vlada Srbije bude ostvarivala dobre rezultate i dogovorenu politiku "nema razloga da ne traje pun mandat". Ona je ponovila stav stranke da neće pristati da se "na nivou Republike pravi jedna a u glavnom gradu druga koalicija".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.