Greškom suspendovani nalozi našim ambasadama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2022, 18:05

Greškom suspendovani nalozi našim ambasadama

Kompanija Tviter saopštila je danas da su tviter nalozi ambasada Srbije u Jermeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu, greškom suspendovani 18. avgusta.

"Koristeći tehnologiju i ljudske resurse, svake nedelje uklanjamo milione naloga zbog kršenja naših smernica o manipulacijama i spamovima na platformi. U ovom slučaju, greškom smo preduzeli mere prinude na više naloga i oni su ponovo aktivirani", navodi se u odgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << portparola kompanije Tviter za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je u ponedeljak da su tviter nalozi ovih ambasada Srbije suspendovani "bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na toj društvenoj mreži".

Kako navodi RSE, iz Ministarstva nisu bili dostupni za odgovor na pitanje da li su nalozi ambasada ponovo aktivirani.

Kompanija Tviter suspendovala je 18. avgusta i naloge na desetine aktuelnih i bivših poslanika i političara vladajuće Srpske napredne stranke u Srbiji, kao i jednog Vladinog zvaničnika.

Iz te kompanije su za RSE 19. avgusta naveli da je i u slučaju tih suspendovanih naloga iz Srbije greškom preduzela mere prinude.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.