Grčkoj možda potrebna pomoć na duži rok

Izvor: EurActiv Srbija, 09.Mar.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčkoj možda potrebna pomoć na duži rok

Opasnost od bankrota Grčke i širenja krize u zoni evra polako nestaje zahvaljujući dogovoru o otpisu duga i pomoći postignutom posle devet dugih meseci napornih pregovora. Većina privatnih kreditora je prihvatila da otpiše 100 milijardi evra grčkog duga, što otvara put za drugi paket pomoći od 130 milijardi evra. Medjutim, sve se više govori da će taj pojas za spasavanje pomoći Grčkoj da ne bankrotira, ali ne i da se na duži rok izvuče iz krize. To znači da će Evropa morati >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << i dalje da finansira Grčku, a već postoje procene da će 2015. godine toj zemlji biti potreban naredni paket od 50 milijardi evra.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evrozona razmatra iduće sedmice paket za Grčku

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Mar.2012

BERLIN - Ministri finansija evrozone će iduće sedmice vjerovatno razmotriti odobravanje drugog paketa zajmova za spasavanje Grčke od 130 milijardi evra (171 milijardu dolara), izjavio je danas portparol njemačkog ministarstva finansija Martin Kothaus.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Grčkoj odblokirano 35,5 milijardi evra

Izvor: Studio B, 09.Mar.2012

Ministri finansija članica evrozone su danas, posle delimičnog otpisa grčkog duga, odblokirali toj zemlji zajam u iznosu od 35,5 milijardi evra, dok će ostatak sredstava iz drugog paketa pomoći biti isplaćen sledeće sedmice. ..To je izjavio nemački ministar finansija Volfgang Šojble nakon telefonske...

Nastavak na Studio B...

Grčka i dalje visi nad ambisom

Izvor: Deutsche Welle, 10.Mar.2012, 10:30

Nemačka štampa naveliko komentariše dogovor između grčke vlade i privatnih poverilaca o otpisu više od 100 milijardi evra duga. „Istorijski uspeh“ zapravo to nije – realna ekonomija malo ima od smanjenja duga.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.