Izvor: B92, 15.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grahovac potreban Crnoj Gori

Budva -- Predsednik Skupštine CG Ranko Krivokapić će generalu Grahovcu verovatno ponuditi mesto savetnika u svom kabinetu.

General Blagoje Grahovac, koji je smenjen sa mesta savetnika za bezbednost predsednika državne zajednice, potreban u narednim fazama razvoja bezbednosnih i odbrambenih struktura Crne Gore, rekao je Krivokapić. Grahovca je sa funkcije savetnika u petak smenio predsednik SCG Svetozar Marović.

Krivokapić je novinarima, nakon skupštine partnerskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radio stanica Radio slobodne Evrope u budvanskom hotelu "Avala", kazao da je Grahovac u ključnim fazama odbrane crnogorske državnosti i miru u Crnoj Gori odigrao vrlo važu ulogu. "General Grahovac je možda ponajbolji crnogorski ekspert za vojna pitanja, reč je o uglednom generalu, čoveku koji će biti potreban u narednim fazama razvoja bezbednosti i odbrambenih struktura Crne Gore", rekao je Krivokapić. Marović je, kako su crnogorski mediji danas objavili, smenio Grahovca nakon pisma koje mu je uputio general u kome je kritikovao članove Vrhovnog saveta i samog predsednika SCG. "Odluka Marovića je njegovo lično pravo , ali želim da general Grahovac nadje odgovarajuće mesto u demokratskoj kontroli vojske i razvoju bezbednosnih i oružanih snaga i Crnoj Gori", kazao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.