Gondola je postala političko pitanje

Izvor: B92, 05.Maj.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gondola je postala političko pitanje"

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će gondola u Beogradu biti izgrađena.

Takođe, dodao je i da iza napada na taj projekat stoji "opasnija namera" - da se pokaže da Srbija nije u stanju da čuva svoje nasleđe.

"Iza napada na gondolu stoji jedna opasnija namera, a to je da ljudi koji pišu međunardonim organizacijama i govore kako Beograd ne čuva svoje nasleđe, žele da pošalju poruku kako u stvari Srbija nije u stanju da čuva svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nasleđe u Beogradu... kako će, onda, čuvati na Kosovu i Metohiji", rekao je Vesić za TV Pink.

On je rekao da je bilo mnogo neistina u peticijama povodom izgradnje gondole, između ostalog, govorilo se da se uništava Kalemegdan, te da će biti urušen "srednjovekovni bedem", koji je, inače, izgrađen 1948. godine, kao i da će se arheološkim istraživanjima urušiti stara arheološka nalazišta...

"Nažalost, gondola je postala političko pitanje gde svi oni koji pokušavaju da zaustave razvoj grada i 'bacaju' se pred bagere na Topličinom vencu, sada misle da će zaustavljanjem radova na gondoli dobiti neki politički poen", rekao je Vesić.

On je napomenuo da je izgradnja gondole blia predviđena još 1921. godine i prema tom planu trebalo je da ide direktno u tvrđavu, što sada nije slučaj. Vesić je rekao i da je mnogo toga urađeno u prethodne tri godine na Beogradskoj tvrđavi, a da je prethodni gradonačelnik Dragan Đilas dva puta, kako kaže, zabranio ulaganja u tvrđavu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.