Gojković s predsednikom Državne dume Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2018, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković s predsednikom Državne dume Rusije

Predsednica Skupštine Maja Gojković, koja učestvuje na 3. sastanku predsednika parlamenata zemalja Evroazije u Antaliji, sastala se danas s predsednikom Državne dume Ruske Federacije Vječislavom Volodinom, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Kako se navodi, na sastanku je istaknuto da su odnosi dve zemlje izuzetno dobri i da su zasnovani na bliskosti između dva naroda, tradicionalnom prijateljstvu, kao i kulturnoj i istorijskoj povezanosti.

Gojkovićeva i Volodin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su se saglasili da postoji intenzivni i redovan politički dijalog, kao i da veliki doprinos odnosima daju dvojica predsednika, Vladimir Putin i Aleksandar Vučić, što je potvrdila i nedavna poseta predsednika Vučića Moskvi.

Maja Gojković je ukazala da se odnosi dve države svakim susretom dodatno unapređuju, kako na nivou dva predsednika, tako i na nivou dve vlade, i istakla da je pred parlamentarcima velika odgovornost da reazvijaju saradnju, jer građani to očekuju.

Gojković je zahvalila na podršci Ruske Federacije na međunarodnom planu, kao i na razumevanju koje pokazuje za stavove Srbije, poštovanju međunarodnog prava i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Ona je zahvalila na podršci i na multilateralnom planu, povodom pokušaja učlanjenja tzv. "Kosova" u međunarodne organizacije i izrazila očekivanje da će Rusija i dalje pružati podršku Srbiji.

Predsednik Državne dume Vječislav Volodin istakao da se odnosi Rusije i Srbije dobro razvijaju, što je pokazao i nedavni susret predsednika Putina i Vučića, i ukazao da je na parlamentima da doprinesu razvoju kontakta i saradnje i na zakonodavnom nivou.

Volodin je naglasio da su Rusija i Srbija iskreni prijatelji i da će predstojeći Treći sastanak parlamentarne rusko-srpske Komisije 23. oktobra biti dobra prilika da se razmotre važna pitanja od obostranog interesa, kao i da očekuje obraćanje predsednice Skupštine Srbije Državnoj dumi.

Maja Gojković je zahvalila na prilici da se tokom predstojeće posete Ruskoj Federaciji obrati Državnoj dumi povodom obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa, tokom kojih su dve zemlje gradile odnos iskrenog prijateljstva.

Ona je izrazila i očekivanje i da će uskoro biti realizovana poseta predsednika Rusije Putina Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gojković na Konferenciji predsednika parlamenata Evroazije

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2018, 15:14

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković je izjavila da je Srbija radi na "sveobuhvatnom unapređenju prijateljskih odnosa" i saradnje sa zemljama evroazijskog regiona, saopštio je kabinet Predsednice...Ona je na Trećem sastanku predsednika parlamenata zemalja Evroazije u Antaliji (Turska) Narodna...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.