Gojković i Boruđerdi: Razvijaju se odnosi Srbije i Irana

Izvor: BKTV News, 08.Mar.2017, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković i Boruđerdi: Razvijaju se odnosi Srbije i Irana

Odnosi Srbije i Irana razvijaju se u pozitivnom smeru, zaključak je današnjeg sastanka predsednice Narodne skupštine Srbije Maje Gojković i delegacije Odbora za nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku Islamske konsultativne skupštine Irana, na čelu sa Alaedinom Boruđerdiem.

Kako se navodi u saopštenju Narodne skupštine, Gojković i Boruđerdi su se saglasili da se odnosi Srbije i Irana razvijaju u pozitivnom smeru, kao i da današnja poseta Odbora predstavlja nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << saradnje parlamenata Srbije i Irana.

Gojković je tom prilikom navela da će uputiti poziv predsedniku Islamske konsultativne skupštine Islamske Republike Iran Aliju Laridžaniju da uzvrati posetu Srbiji, sa ciljem da se nastavi dijalog i unaprede odnosi.

Gojković i Boruđerdi razgovarali su i o mogućnostima unapređenja privredne saradnje i povećanja trgovinske razmene, kao i drugim oblicima saradnje.

Predsednica Narodne skupštine je zahvalila Iranu na principijelnom stavu i podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.